Direktlänk till inlägg 18 september 2007

Är dagens vetenskap något att lita på?

Av Mr. MaDo - 18 september 2007 15:58

Hej igen och välkommen till min blogg, idag vill jag ta upp några vetenskapliga ämnen som handlar om vår kära jord (den vi står på helt enkelt). :)


Här har vi några länkar till vetenskaps artiklar om alarmerande rapporter om att våran jord beter sig lite extra knasigt just nu bortsett från den globala uppvärmningen.

Äntligen hittade jag en länk till en Svensk sida med lite fakta på Svenska för en gång skull.


Solen blir farligare när norr blir söder


Is the Earth preparing to flip?

Earth's wobbles reveal deep secrets

Precession (26000 år)

Vad Precession har att göra med detta inlägg kommer ni förhoppningsvis att förstå efter ni sett den här kort sammanfattade videon om olika grejer som har MYCKET med de ovanstående länkarna att göra så det så. (BARA DEN SOM HAR ÖGONEN MED SIG KOMMER ATT SE) Hint: efter 3 minuter och 20 sekunder av (filmen) eller om ni ser samma film fast den fastklistrade längst ner på detta inlägg så ska ni kolla när det är 1 minut och 7 sekunder kvar. Jag vet att en del redan fattar det här och kanske tycker jag är en besserwisser som vet allt men det finns faktiskt dom som inte vet så det så.


Jag orkar inte skriva så mycket även om det blev en del text men om ni fortfarande inte förstår utmanar jag er att läsa allt som står i denna artikeln här via denna länk:

Forget About Global Warming: We're One Step From Extinction!

Det borde få er sysselsatta ett litet tag men om ni fortfarande inte inser detta så hänvisar jag er till egen forskning på området om ni nu vill, eftersom jag inte vill tvinga någon av er att bli min slav. Ni är ju redan ägda av staten hur som hälst. ;) Jag uppmuntrar er i alla fall att befria er själva från det kollektiva tänkandet och tänk individuellt i stället, som jag gör. :)

(Individuellt tänkande för mig är när man själv tänker och tycker till även om det man tänker och tycker inte alltid uppskattas av andra.)

(Kollektivt tänkande för mig är när man tänker som andra och följer strömmen/massorna utan att ifrågasätta.)


Jag litar inte fullt ut på dagens vetenskap, men jag förkastar den inte helt och hållet eftersom det finns sanning även där att hämta. Väldigt mycket sanningar finns det att hämta från dagens vetenskap men bli inte blåögd av gubbarna med vita rockar. Om ni kollar för mycket på vitrockarna (dagens vetenskap) blir ni så bländade att ni blir blåögda (lättlurade) och då är DU precis som vetenskapens ärkefiende nr. 1 dvs. den religiösa bunten som anses vara väldigt blåögda av sådana som tror på den vetenskapliga förklaringen av hur jorden och människan blev till och inte någon väldigt, väldigt gammal "sagobok" som bibeln. Jag tror däremot att bibelns många berättelser faktiskt har ägt rum enligt mitt kryptografiska sätt att tolka och avkoda bibeln.

Bibeln som alla kanske vet är en bok fylld med olika slags berättelser om Gud den allsmäktige och om olika konstiga människor som levde för länge, länge sedan och mest känd av dessa är väl ändå berättelserna om Jesus från Nasaret. Bibeln innehåller även jobbiga instruktioner om hur man helst bör leva ett så syndfritt liv som möjligt så att man kan komma upp till himlen och träffa Gud den allsmäktige när man dör. Bibeln är sammansatt av en mängd olika skriftliga verk som en mängd olika personer ligger bakom. Till skillnad från dagens böcker som för det mesta är skriven av en ända person (författare) så är bibeln en slags samlingsverk av olika personers utsagor om vad de på den tiden uppenbarligen tyckte var anmärkningsvärt. Så anmärkningsvärt så att vid ett senare tillfälle skulle alla dessa personers utsagor förevigas i en ända stor tjock bok som kom senare att bli känd som bibeln. Denna kontroversiella bok är det inte många som tar på allvar nu förtiden eftersom det inte är så lätt att bevisa dess innehåll med tanke på alla ”galna” historier som finns där i som t.ex hur Gud skapade jorden på 6 dagar och att kvinnan Eva blev till genom Adams revben osv. Med dagens vetenskap har man däremot kunnat bevisa att jorden är närmare 4,6 miljarder år gammal och att människan uppkommit genom så kallad evolution där en art över väldigt stora tidsrymder generation efter generation muterar sig till den ena efter den andra formen och blir därmed en helt ny art. Vi skall enligt evolutionens lära härstamma från aporna och aporna i sin tur härstammar ända tillbaks till den allra förta varelsen nämligen en amöba som i sin tur ska ha skapats på ett antal olika sätt enligt forskare världen över som inte riktigt är enade i denna fråga än. Det verkar finnas både i den vetenskapliga och den religiösa världen olika teorier som inte riktigt går hand i hand med varandra men det är alltid majoriteten som vinner. Ju mer vetenskaps män som backar upp en teori desto mer trovärdigare blir den och det fungerar precis på samma vis hos den religiösa sektorn också. Jag har däremot mina egna tolkningar om hur vår jord blev till och hur vi blev till osv. som jag genom egen forskning dvs. genom att jag kollar på andras forskning inom båda ”världarna” nämligen vetenskap och religion och ser vad de olika ”världarna” har att erbjuda. Jag letar ALLTID efter samband mellan de båda ”världarna” och ser vilka möjligheter det finns där ute och gud va många möjliga förklaringar det finns egentligen. Det är så man storknar men den som ger upp lär aldrig komma någon vart heller så det är ju en himla tur att jag är så envis jämt.


THE TRUTH IS OUT THERE!

 
 
Joakim

Joakim

19 september 2007 10:53

Intressant! Mina egna teoretiska beräkningar visar att den inkommande Planet X (närmare bestämt neutronstjärnan Nemesis) har ett omvänt magnetiskt fält, jämfört jorden, när den anländer från södra halvklotet. Att jordens magnetfält tycks vilja vrida på sig tyder på att Nemesis nu är nära vårt solsystem.

http://web.comhem.se/abzu/tecken/tecken.html

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mr. MaDo - 22 februari 2011 23:56

Hej!      Jag tänkte bara uppdatera min blogg lite.   Inga vulkanutbrott från Island ännu men vintern håller i sig än.      Mycket kaos i mellan-östern och nord Afrika. Det spekuleras mycket kring detta i Alex Jones radio show som jag bru...

Av Mr. MaDo - 28 september 2010 22:34

Läste i dagens Metro idag om att det förväntas bli den kallaste vintern på 1000 år enligt Europeiska meteorologer, men på SMHI är man skeptiska.    "Urklipp från dagens Metro nedanför;Experter: Värsta vintern på tusen år> Europeiska meteorolo...

Av Mr. MaDo - 18 september 2010 23:40

Jag lovade att uppdatera mitt förra blogg-inlägg och nu så har jag hittat en god anledning till att göra det. Läste nämligen i gårdagens Metro idag om att mängder med fiskar plötsligt har dött och flutit upp till ytan. Förvånansvärt lite var det skri...

Av Mr. MaDo - 25 juni 2010 15:18

Hej allihopa! Det är midsommar i avlånga Sverige nu även om den astronomiska midsommaren redan var i måndags 13:24 som jag tycker borde få mer uppmärksamhet än det här hedniska flummet.   Bortsett från midsommar så sprutar "oljevulkanen" i Mexika...

Av Mr. MaDo - 2 juni 2010 00:59

    Uppdatering: Har läst att hålet ska vara c:a 60 meter djupt.    Det är inte första gången jag ser ett sånt här hål i nyhetsflödet men det som är så anmärkningsvärt med detta hålet och det förra jag såg som var i stort sett likadant är att ...

Ovido - Quiz & Flashcards